O SAJTU

Tekstovi koji se nalaze na sajtu i mišljenje iznešeno u njima su prvenstveno proizvod ličnog istraživanja i iskustva, rada na sebi i razgovora sa drugima, potkrepljeni teorijskom osnovom.

Sadržaj nije namenjen u psihoterapijske svrhe, i ne smatram da spada u “popularnu psihologiju”, “self-help”, “lifecouching”, ili u bilo koju sličnu kategoriju izražavanja i uticanja na druge. Iako jeste namenjen da pomogne, uglavnom tako što će edukovati i motivisati na dalje učenje o sebi, sadržaj je prvenstveno filozofsko-introspektivno-teorijskog tipa. Usmerenost tekstova je ka rasvetljavanju kompleksnog mehanizma psihološkog funkcionisanja. Najvažnije, oni su odraz individualnog puta ka saznanju i upoznavanju sebe i drugih. Stoga, sajt služi upravo tome – da podstakne dalje upoznavanje unutrašnjeg i spoljašnjeg sveta. Iako su stavovi i mišljenja izneseni ovde proizvod dugogodišnjeg rada na sebi, interakcije sa drugima, proučavanja literature i edukovanja, te jesu izgrađivani, i stoje na autentičnim i smislenim osnovama, ne smatram da su potpuno fiksirani na bilo koji način i da nisu podložni daljoj evoluciji i razvoju. Naprotiv, oni su iskaz želje za saznanjem i daljim unapređivanjem, i skromno smatram da su za sada dobra osnova za svakog ko želi dublje da uđe u sopstvenu psihologiju, i psihologiju drugih, iz ugla koji sam ja izabrao da se ovde bavim.

Autor tekstova je diplomirani psiholog koji po struci nije psihoterapeut.

Svi tekstovi su originalno autorsko delo i intelektualno su vlasništvo autora i sajta Autentikon. Zabranjeno svako kopiranje i postavljanje na drugim mestima bez prethodne dozvole autora.